" В нашия град всички жители си водят дневници, в които записват случките и времето, в което се чувстват щастливи. Когато някой умре ние събираме всички дни от дневника и така получаваме времето, през което този човек наистина е живял и се е радвал на живота. Това за нас е времето, което си заслужава да се отбележи като изживяно.
А ти колко време си живял, страннико ? "

вторник, 18 юни 2013 г.

Нова Черна 2013 - ден първи

Всяка година към средата на месец юни се провежда офроуд състезание в заблатените местности около Нова Черна. Състезанието отначало беше еднодневно, но сега се провежда два дни и две нощи. Организатора Чаро и компания са виновниците това състезание да е едно от наистина интересните и запомнящи се мероприятия по офроуд за годината. И най важното, е че всяка година то се променя, но в добрата посока. С всяка година участниците се увеличават и то значително, а също така и от все по - далечни райони на страната идват състезатели. Както винаги и този сезон не пропуснахме да сме и ние дейни участници - фотографи и оператори на това събитие. 
Седмицата преди състезанието беше дъждовна, както в страната, така и в Европа, поради което Дунава е с повишено ниво и съответно има достатъчно много вода и дунавска кал по трасето, за комарите даже няма да споменавам, че са направо ужасни и страшно много. Дето имаше една приказка - само големите кучета ги лаят, защото малките се страхуват и се крият от тях. . . 
Петък следобед - приключваме с работата по - раничко и хайде на път към Дунава. Естествено дъждът е неотменен спътник

След тези страхотни облаци се разрази голяма буря с много дъжд .

местната фауна
Следващото утро започна слънчево и топло и след няколко часа отново неотменния дъжд - продължителен и напоителен, толкова много че в един момент си мислех че просто само ще гледам с чадър в ръка . Но не, точно когато вече трябваше да идват първите участници на избраното от нас място дъждът спря и даже започна да се появяват и слънчеви лъчи. И се започна :ама водата си е студенапубликата

май им разместиха леговищата

Край на първия ден
Снимки от Нова Черна 2012 - http://viktoriat.blogspot.com/2012/06/2012_14.html
http://viktoriat.blogspot.com/2012/06/2012_16.html

Снимки от Нова Черна 2011 - http://viktoriat.blogspot.com/2012/05/2011.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар